• 28 SEPTEMBER 2012 15:20

  “Jag är värd allt som gör mig glad”

  Flera av de ungdomar som deltagit i Maskrosbarns sommarläger har börjat arbeta för Maskrosbarn när de blivit lite äldre. Många börjar som ”praktikanter” under sommarlägret och hjälper till att planera och hålla i aktiviteterna tillsammans med ledarna. Vissa fortsätter och blir ledare eller hjälper till på andra sätt på Maskrosbarn. En tjej som gick från lägerdeltagare till praktikant, till ledare och slutligen anställd på Maskrosbarn är Jessika. I blogginlägget “Jag är värd allt som gör mig glad” på Maskrosbarns blogg delar hon med sig av vad som har hänt sedan hon åkte på sitt första läger 2009. Här kommer ett utdrag ur bloggen:

  ”2009 åkte jag på det första lägret som deltagare. Jag var kaos då. Inte så att det syntes överhuvudtaget. Utåt var jag glad, trevlig, lite lillgammal, följde alla regler och var positiv till alla aktiviteter. Och – ja – precis som det låter så var det ju lite bra för att vara sant. För inuti var allt kaos. Inuti var jag helt trasig. Jag var två veckor på lägret tillsammans med de andra Maskrosbarnen. Jag lekte, skrattade, grät, reflekterade, lyssnade och lärde mig.

  Jag åkte ifrån lägergården och hem till mig igen. Tillbaka till verkligheten och alla jobbiga känslor. Men någonting hade hänt. Någonting hade väckts inom mig. Något som jag inte just då kunde ta på. Jag visste bara att någon gång ville jag må bra. Någon gång skulle jag börja ta hand om mig själv och göra saker för min egen skull. Någon gång – gärna snart – så vill jag känna att jag är värd det som gör mig glad.”

  Läs hela Jessikas blogg på Maskrosbarns hemsida.

  /Frida

  Bilden kommer från Maskrosbarn men föreställer inte Jessika.

Kommentera

 • Lendo 30 OKTOBER 2012 19:17

  Jessika er så inspirerende. Hun er dygtig til det hun gør, og har et stort hjerte :)Anmäl

 • Line 23 DECEMBER 2012 14:03

  Så fint innlegg!

  Hav en fin kvelg Frida. GOD JUL.Anmäl