• 19 SEPTEMBER 2012 11:14

    Rekordförsök i amning

    I augusti hölls något som kallas “World Breastfeeding Week” och organisationen The Parent Centre som Childhood stödjer i Sydafrika satsade stort. De satte målet att komma in i Guinnes Rekordbok med rekordet på flest ammande mödrar i samma rum. De hade hoppats på att samla 4500 mammor, men lyckades “bara” få dit 1500 stycken (det behövdes en sporthall för att få plats). Aldrig tidigare har så många mammor ammat i samma rum i Sydafrika, så även om de inte slog världsrekordet blev det en succé. Eventet var inte bara ett jippo utan ledde också till nya viktiga kontakter för The Parent Centre.

    Projektet som Childhood stödjer, Parent-Infant Intervention Home Visiting Programme, gör hembesök hos socialt utsatta familjer med små barn för att förebygga vanvård, övergrepp mot barn och för att förhindra att barn överges. Genom hembesöken stärks anknytningen mellan barnen och deras föräldrar och föräldrarna får bättre kunskap om vilken omvårdnad barnen behöver för att må bra. Amningen är en del av arbetet med att förbättra barnens hälsa.

    Visst är det häftiga bilder!

Kommentera