• 4 SEPTEMBER 2012 13:33

    Tillbaka i (jobb)verkligheten

    Igår morse klev jag in på kontoret och satte mig framför datorn för första gången på nästan ett år. Efter att ha jobbat med Childhood och frågor om barns villkor och rättigheter i flera år var det för ett år sedan dags för mig att jobba med barn på ett lite annat sätt – genom att själv bli förälder. Det började ganska oväntat och kaotiskt när min son Julius kom redan i september istället för i november som planerat. Jag skulle ha arbetat i en månad till och ingen vikarie var tillsatt när jag försvann. Som tur var kom Frida snabbt in i bilden och hon har gjort ett jättebra jobb under tiden jag har varit borta. Frida kommer att jobba kvar här på Childhood vilket är jättekul eftersom hon är både duktig och en väldigt trevlig kollega.

    Det har skett en del förändringar på Childhood sedan jag försvann, bland annat har vi fått en ny generalsekreterare, men mycket är sig också likt och det känns roligt att vara tillbaka. Men det känns förstås också lite konstigt att inte träffa Julius mer än några timmar per dag. Så känner nog alla föräldrar som kommer tillbaka från föräldraledigheten, jag gissar att man vänjer sig? Jag kan ju också trösta mig med att tiden jag tillbringar på jobbet faktiskt bidrar till att barn som har det svårt i livet får det lite bättre. Det är en lyx att ha ett sådant jobb!

Kommentera