• 10 AUGUSTI 2012 12:42

  Kortfilm från UNICEF om barn på institution

  Nyligen publicerade vi en artikel på vår hemsida om organisationen Hope & Homes for Children i Vitryssland. Hope & Homes arbetar med att utveckla det stöd som behövs för att undvika att barn lämnas bort av sina föräldrar samt med att hitta alternativa placeringar i en familjemiljö för de barn som idag bor på institution. Hope & Homes for Children är verksamma i många länder runt om i världen, däribland Rwanda. Nyligen gjorde UNICEF en kortfilm från Hope & Homes arbete med att förbättra situationen för barn i Rwanda. Filmen skildrar Hope & Homes och UNICEF:s arbete med att finna alternativa placeringar för barn som lämnats bort av sina föräldrar samt hur man arbetar för att stänga institutioner i Rwanda.

  Här kan du se filmen:


   

   

  Förutom Hope & Homes, stödjer Childhood flera organisationer och projekt som arbetar med att utveckla stödet till familjer för att undvika att barn lämnas bort av sina föräldrar och som arbetar med att hitta alternativa placeringar i en familjemiljö för de barn som idag bor på institution.

  Läs mer om vårt arbete med barn i samhällets vård här.

  /Frida

Kommentera