• 7 AUGUSTI 2012 10:48

  Hur kan man göra för att barnen inte ska behöva arbeta på gatorna?

  För en tid sedan skrev Britta om sitt första besök i Kambodja för Childhood och mötet med gatubarn i landet. Hur kan man göra för att barnen inte ska behöva arbeta på gatorna, frågade Britta. Hon berättade om organisationen Phare Ponleu Selpak som vi så sent som i förra veckan skrev om i samband med organisationens show i London.

  Här kommer en fortsättning på Brittas blogginlägg.

  Hur kan man göra för att barnen inte ska behöva arbeta på gatorna?
  Man kan som Phare Ponleu Selpak i Battambang låta barnen utvecklas kreativt och också försöka göra detta till en inkomst. Hos Phare Ponleu Selpak får barnen träna akrobatik och cirkus eller prova på andra konstnärsformer. Cirkusen lockar framförallt ortsbefolkningen men också alltfler turister och står till och med med i min guidebok. De säljer också tavlor och annan konst som barnen och ungdomarna skapat. Men en förutsättning för detta är att de också går i skolan. Vilket de gör.

  Britta

  Läs om Phare Ponleu Selpaks artister på europaturné och se en del av showen här.

  Phare Ponleu Selpak Cirkus

   

  Cyklar utanför skolan

  Konst på skolan

   

   

   

Kommentera