• 25 JULI 2012 13:35

  Ett av sommarens viktigaste läger

  Just nu pågår Maskrosbarns sommarläger. På schemat står kanotpaddling, ridning, disco, glass och sång runt lägerelden, typiska sommarlägeraktiviteter med andra ord. Men det är inte aktiviteterna i sig som är de främsta andledningarna till varför ungdomar från hela Sverige deltar. Till Maskrosbarns sommarläger kommer ungdomar som har en förälder som missbrukar eller är psykiskt sjuk. För de ungdomar som besöker sitt första Maskrosbarn-läger kan det vara första gången de träffar andra ungdomar som förstår hur de har det hemma. De kommer att kunna släppa ansvaret de vanligtvis har för föräldrar och syskon och få känna att det bara får vara barn för ett tag. De får träffa ledare som själva har växt upp med missbrukande eller psykiskt sjuka föräldrar som kan ge råd om hur de gjort för att må bra. De får nya förebilder och många nya vänner.

  Förra året besökte Maja hos oss lägret och skrev flera blogginlägg som jag rekommenderar er att läsa.

  Här kan ni läsa barnens egna ord om varför de deltar på lägret.

  Här berättar Maja om aktiviteter under lägret samt delar med sig av foton från besöket.

  Här kan du läsa ett blogginlägg från en deltagare på lägret.

  Vi hoppas att alla Maskrosbarn får många fina minnen från årets sommarläger!

  /Frida

  Foto: Maja Cronstedt

Kommentera