• 2 JULI 2012 09:00

  Vid världens ände…

  Jag befinner mig fyra timmars bilfärd från provinsstaden Chiang Mai i Norra Thailand. Området kallas den gyllene triangeln och här är knarkhandel och trafficking stora inkomstkällor. Vi åker längs slingrande, svindlande bergsvägar till gränstrakten mot Burma. Där genomförs ett av de eldsjälsprojekt som Childhood stödjer av en liten, engagerad organisation. De jobbar bland illegala migranter som jobbar på de väldiga apelsinplantagen som är så otillgängliga att man inte förstår hur barnen som bor där kan ta sig till skola eller sjukhus. Och det är just det de sällan gör. De talar sällan thailändska och är rädda för att bli utvisade om de kommer i kontakt med myndigheter.

  Det är mitt första besök i Thailand och jag kan inte låta bli att förundras. Både över att de projekt vi stödjer faktiskt når så långt ut till de allra fattigaste och mest utsatta i de mest otillgängliga avkrokarna. Men också över att en så liten organisation som APCYF (Association for Protection of Children Youth and Families) arbetar så professionellt och med en så genomtänkt strategi för att låta plantagearbetarna och även barnen själva definiera vad som är viktigt för dem och hur de ska hitta sätt att förbättra sin livssituation på ett sätt som varar längre än den tid som Childhood finansierar projektet.

  Läs mer om projektet på Childhoods hemsida.

  /Britta

   

  På APCYF är man noga med hygien och därmed även tandborstning

  Det vita i ansiktet visar att barnet blivit tvättat i ansiktet nyligen

   

  På kvällen bjöds det på dockteater i byn

   

   

   

   

   

Kommentera