• 27 JANUARI 2012 11:09

  Maskrosbarns önskelista uppfylld

  Inför jul valde Vattenfall att publicera Maskrosbarns önskelista på saker de behövde till sin verksamhet, på Vattenfalls intranät. När jag talade med Hedvig Engnell på Vattenfall inför insamlingen berättade hon att förhoppningen kring insamlingen var framför allt att skapa engagemang. ”Om resultatet så blir två insamlade saker av tio, har insamlingen varit framgångsrik” sa Hedvig. Framgången blev ett faktum och det var betydligt fler än två saker som samlades in. Nedan kan ni läsa en artikel om insamlingen, som Vattenfall har publicerat på sitt intanät.

  /Frida

  Några saker som fanns med på Maskrosbarns önskelista

  Julpynt, möbler och sällskapsspel är några bland många saker som Maskrosbarn kan bocka av från den önskelista som publicerades på intranätet för några veckor sedan. Vattenfallanställda runtom i Sverige har visat stort intresse och skänkt saker som är välbehövliga för föreningen.

  - Vi har fått nästan allting på listan och mer därtill, säger Josefine Westberg, en av Maskrosbarns anställda efter leveransen. Det här hjälper oss något otroligt, nu kan vi koncentrera oss på andra saker.

  Maskrosbarn är ett projekt som Vattenfall stödjer som huvudsponsor till World Childhood Foundation. Maskrosbarn är en ideell förening som stödjer ungdomar med missbrukande och/eller psykiskt sjuka föräldrar. Föreningen drivs av två eldsjälar som själva har vuxit upp med missbrukande föräldrar.

  - De visar ungdomar som har det svårt hemma en väg framåt, och hjälper dem att hitta kraften att själva kunna skapa sig ett bra liv, säger Hedvig Engnell, projektledare Group-wide Partnership Initiatives.

  Julinsamlingen är ett exempel på aktiviteter som genomförts under hösten 2011 genom samarbetet med World Childhood Foundation. Bloggen Uppdrag Barn, volontärresan till Maskrosbarns föreningsgård i Hälsingland och Rea på el-kampanjen är några andra.

  - Vi arbetar aktivt för att skapa synergier och göra så mycket som möjligt av vårt sponsorskap, säger Engnell. Vi har lagt en bra grund i samarbetet med Childhood. Nu är det dags att skruva allt ett halvt varv till och göra det lite större och bättre under 2012.

  Särskild hämtning av de skänkta sakerna ordnades i Trollhättan och Ringhals, där engagemanget var extra stort. På torsdagen 22 december levererades alla saker till Maskrosbarns lokaler på Stora Essingen i Stockholm.

  Vattenfall i Tyskland har haft ett likadant initiativ till förmån för den tyska organisationen HEROES, ett projekt som World Childhood Foundations stöttar.

Kommentera