• 30 JUNI 2011 16:58

  Sommaröppet i Tjejzonens chatt

  Sedan ett par år tillbaka stödjer Childhood Tjejzonen, som arbetar mycket med stöd via internet till unga tjejer som har det tufft. De har en chatt som är öppen flera kvällar i veckan, där tjejer som behöver någon att prata med kan höra av sig anonymt. De får prata med en medmänniska, som inte är expert men som lyssnar och bekräftar dem, och som kan bli ett första steg mot att söka hjälp i “verkliga” livet. Eller så räcker det att få prata ut, att få sätta ord på sina känslor och få höra att man har rätt att må bra.

  Sommaren är ofta en jobbig tid för unga som mår dåligt. Det finns ingen skola att gå till, som kanske i vanliga fall bidrar till stabilitet och rutiner i tillvaron. Behandlingar tar ofta en paus och de personer man brukar ha kontakt med är på semester. Därför är det så bra att Tjejzonens chatt har öppet hela sommaren. Mellan 20 juni och 11 augusti kan man chatta med Tjejzonens volontärer söndag till torsdag mellan kl 20.00-22-00. Inga ämnen är för stora eller små, här finns plats för alla slags frågor, vare sig det handlar om vikt och kontroll, ensamhet, ångest eller precis just vad som helst. Volontärerna som svarar i chatten har tystnadslöfte och har gått en utbildning i stödsamtal.

   På Tjejzonens hemsida finns information om hur det fungerar

  Det här är Maria som jobbar på Tjejzonen.

   Maria på Tjejzonen_foto Daniel Roos

Kommentera